Patru orașe europene au lansat o alianță pentru prezervarea magazinelor locale emblematice
Orașele Paris, Roma, Barcelona și Lisabona au lansat o alianță având ca scop prezervarea magazinelor locale emblematice și promovarea acestei inițiative la scară internațională, informează publicația The Mayor.
Anunțul a fost făcut în...
Fuga Lolelor la Agnita, tradiţia săsească cu rădăcini în Evul Mediu
În fiecare sfârşit de ianuarie la Agnita, județul Sibiu, are loc Fuga Lolelor, o tradiţie săsească care datează din secolul al XVII-lea.
Legendele spun că obiceiul "Fuga Lolelor" îşi are rădăcinile în Evul Mediu,...
Casa de Cultură din Hunedoara a fost reabilitată și va fi redeschisă evenimentelor culturale
Casa de Cultură din Hunedoara va fi redeschisă publicului la finele acestei săptămâni, după mulți ani de pauză. Data evenimentului nu a fost aleasă întâmplător. Astfel, 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, data de naștere...
Escapadă la Crama Jelna – destinație oenoturistică
Țara noastră a început să fie din ce în ce mai prezentă pe harta vinurilor lumii, aspect care nu poate decât să ne bucure pentru că are cu siguranță multe de oferit. Aici intervin...
Un mic atelier de familie duce mai departe tradiția fabricării sticlei în Mediaș
Glăjăria Mediaș, o mică afacere de familie, tată și fiu, este singura inițiativă ce continuă lunga tradiție locală a fabricării sticlei în Mediaș și printre puținele ateliere de sticlărie din țară.
Conceptul farm to table pus în scenă de Samsara Foodhouse. Samsara Pop-up Stories.
Samsara Pop-up Stories. Conceptul farm to table aduce ingredientul mai aproape de consumator, aducând astfel o miriadă de beneficii pentru toți cei implicați, de la fermier la consumator și chiar până la mediul înconjurător.
Învățând...
Restaurant NATIV – fripturi 100% românești
Spre fericirea papilelor gustative și a pofticioșilor, în urmă cu câteva zile s-a deschis Restaurant Nativ, pe Georges Clemenceau 3, în Cluj-Napoca. Conceptul localului se bazează pe fripturi 100% românești, simplitate în farfurie și...
Experiențe a la DOT – District of toast din Cluj
Cu un design minimalist care îți permite să te conectezi ușor cu spațiul, odată ce ai trecut pragul celor de la DOT – District of toast e foarte ușor să-ți găsești motive să faci...
Pensiunea cramei Jelna – Amprenta Transilvaniei, experiență oenoturistică
Crama Jelna
O familie tânără de antreprenori din județul Bistrița Năsăud, satul Jelna, fascinată de vin și cultura viței de vie a decis să readucă la viață spiritul vini-viticol al zonei, adormit de câteva secole....
Plantația unicat din Câmpia Transilvaniei: cultura de afine și mure de la Sic, județul...
Puțină lume cunoaște faptul că în Câmpia Transilvaniei, în zona comunei Sic din județul Cluj, o familie de întreprinzători clujeni, împreună cu asociați locali, au dezvoltat, începând din 2015, o plantație de afine și...