Zaliari Olive Oil

  2166

  Detalii profil

  07_toamna_Zaliari Olive Oil

  Zaliari Olive Oil

  Zaliari este despre familie! Zaliari este despre întoarcerea la origini și la puritatea gustului genuin de masline. Zaliari are gust de vara cu sunet de cicade.

  Suntem o familie greco-română (soțul e grec) și avem livada de maslini în Grecia, peninsula Peloponez. Livada e moștenită de la părinți și are în jur de 1500 maslini din soiul Koroneiki (pentru ulei) și Kalamon (pentru consum).

  Uleiul nostru de măsline este pur, adică maslinele după ce sunt culese verzi (agoure) sunt presate în 24/48 ore iar uleiul care rezulta este imbuteliat și adus în Cluj-Napoca, de unde este distribut în toată România.

  Noi urmărim atent întreg procesul, avem grijă de măslini pe timpul anului, îi curățăm, îi hrănim (cu vitamine), le dăm apă (avem sistem de irigație), îi culegem, aducem măslinele la fabrică, controlăm temperatura apei, timpul cât stau în malaxor și presarea efectiva.

  Fiecare din aceste etape influențează calitatea uleiului, iar noi nu dorim sa lăsăm nimic la voia întâmplării, exceptand vremea, pe care nu o putem controla :-) .

  Cel mai important e ca totul se face în familie și avem peste 50 ani de experiență în acest domeniu.

  Măslinele care sunt pentru consum sunt culese manual, atât verzi cât și negre (culoarea depinde de gradul de coacere, nu neapărat de soi), sunt alese la încă 2 maini și apoi sunt murate în apa de mare cu gradul de salinitate reglat astfel încât să le conserve.

  Procesul de murare este 100% natural, nu se adaugă conservanti sau alți acceleratori, deci timpul de murat e destul de lung (între 3 și 6 luni).

  Cand sunt îmbuteliate, sunt puse cu apa în care au fost murate, sigilate cu ulei de măsline Zaliari și foarte puțin oregano.

  Putem vorbi despre măslini și uleiul lor la nesfârșit, însă, ceea ce noi ne dorim de fapt, e să facem cunoscut gustul autentic și nealterat al uleiului și al măslinelor.

  Ne dorim ca oamenii să vadă și sa cunoască cât mai mult din întreg procesul și să poată distinge singuri între un produs autentic și unul falsificat.

  Pentru oferta și comenzi Zaliari Olive Oil, click aici.

  Date de contact