Restaurant NATIV – fripturi 100% românești

1836
Restaurant Nativ

Spre fericirea papilelor gustative și a pofticioșilor, în urmă cu câteva zile s-a deschis Restaurant Nativ, pe Georges Clemenceau 3, în Cluj-Napoca. Conceptul localului se bazează pe fripturi 100% românești, simplitate în farfurie și atenția producătorului față de produs.

O locație drăguță și primitoare chiar în inima orașului, dar ferită de agitația sa te invită să iei loc la masă, să iei o pauză de prânz de la un du-te – vino continuu sau să așezi în tihnă la cină cu cei dragi.

Au un program special, de marți până duminică:

  • prânz: 12:00 – 15:00
  • cină: 18:00 – 22:00

Departe de a fi un restaurant tradițional este unul în care veți găsi un meniu cu ingrediente locale. Adică de la mâncare la partea de bar, totul provine de la producători locali și fermieri.

Inspirația lor, laitmotivul deciziei de a face parte din industria HoReCa se datorează tocmai acestor aspecte: calitatea produselor și gustul autentic interpretat în rețetele lor pe care îl vei găsi în farfurie și aprecierea față de munca pe care o depun producătorii locali și fermierii pentru a ne bucura de un produs plin de savoare, natural ca odinioară.

Nu întâmplător au ales ce-i mai bun, ci după îndelungi căutări. În spatele fiecărui preparat găsim povestea fiecărui produs care ajunge la tine în farfurie și care este relatată de iscusința și priceperea celor din bucătărie. Însumează pe deoparte bunul gust și totodată dedicarea întregii echipe, care se îndreaptă către tine pentru a te bucura de savoare și timp de calitate pe parcursul șederii tale.

Vă spunem de pe acum că nu-i ușor să alegi cu ce te vei delecta și nu că vrem să-ți facem decizia și mai grea dar trebuie să-ți spunem. Carnea de vită vine de la o fermă din Sibiu, printre care au T-bone și antricot maturat 28 de zile. Veți găsi și gustoasa mangaliță sau mezeluri după rețete consacrate ale italienilor produse în Gherla, brânzeturi din Fundătura și o pâine artizanală făurită de către un brutar artizanal din Cluj. Au și bunătăți pe care le prepară ei înșiși.

Să trecem la partea de bar. Am menționat mai sus că nici aici lucrurile nu stau diferit. Întreaga selecție de vinuri este de la Crama Jelna, o cramă de tip boutique din Bistrița-Năsăud prin care veți descoperi specificul  terroir-ului și amprenta Transilvaniei alături de fiecare friptură. 

Berea artizanală de la berăria Clusa care istorisesc povești și te fac să descoperi Clujul. Nu degeaba se zice că esențele tari se țin în sticluțe mici. Mai puteți încerca băuturile distilate de la producători locali din Satu-Mare sau Bistrița-Năsăud, sau chiar siropurile bunicului Nelu din Bihor

Ai crede că acum ai aflat tot despre ei. Dar vei rămâne plăcut surprins câte mai au de zis și de oferit odată ce le treci pragul.