Pensiunea cramei Jelna – Amprenta Transilvaniei, experiență oenoturistică

1985

Crama Jelna

O familie tânără de antreprenori din județul Bistrița Năsăud, satul Jelna, fascinată de vin și cultura viței de vie a decis să readucă la viață spiritul vini-viticol al zonei, adormit de câteva secole. Astfel au început plantarea a 26ha de vie, de diverse soiuri pe dealurile Jelnei. De atunci și până la experiența pe care o oferă Crama Jelna astăzi, totul însumează și îmbină armonios pasiunea, munca, dedicarea cu istoria, cultura și tradiția.

Vinul a încetat demult să mai fie o simplă băutură, e licoarea care aduce oamenii împreună, care aduce zâmbete pe chip și-n suflet, care ți se destăinuie și te invită să-l descoperi prin fiecare pahar, care te îmbată cu fericire și te face să descoperi măiestria oenologului și să te redescoperi pe tine însuți.

O poveste care merită ascultată la un pahar de vin, dar mai bine să te lași fascinat de frumusețea și specificul zonei, să te lași purtat și să trăiești întreaga experiență oenoturistică.

Pensiunea oenoturistică cramei Jelna – Amprenta Transilvaniei

Azi, te invităm în locul lor de suflet, să treci pragul pensiunii cramei, să simți vibrația zonei, să cutreieri via și împrejurimile îmbrățișate de razele soarelui. Construcția pensiunii a fost finalizată cu puțin timp în urmă și dispune de 8 spații de cazare dedicate pasionaților de vin, dar și vizitatorilor care doresc să se încarce cu energia locului.

Costurile pentru o noapte de cazare includ mic-dejun, cu posibilitatea de a opta și pentru prânz și cină.

Bineînțeles, odată ajuns în Jelna vizitatorul enofil va fi introdus în minunata cultură a locului, va simți amprenta Transilvaniei prin fiecare experiență pe care cei de la cramă au pregătit-o, având posibilitatea de a alege din diverse pachete.

Așadar, pe parcursul șederii tale vei deveni om al locului, te vei conecta cu natura, vei înțelege întregul proces prin care oenologul cramei, Darius Pripon, făurește vin cu suflet, vei trăi și vei simți autentic.

Pachete oenoturistice

Pachetele pe care le poți achiziționa includ pe lângă cazare, vizită în vie, vizită în cramă unde îți va fi prezentat întreg procesul de la cultivare a viței de vie, specificul terroir-ului, vinificarea și cum ajunge vinul la tine în pahar, degustare de vinuri alături de produse locale care să potențeze întreaga experiență, sub egida conceptului farm to table. Întreaga gamă de produse și ingrediente pe care le vei degusta sunt cultivate și crescute de către fermieri și producători locali la maxim 3 km în jurul cramei.

Lacul din apropierea cramei nu conferă doar o oază de liniște ci și posibilitatea de a practica pescuitul pentru pasionații în domeniu și plimbări cu hidrobicicleta.

Acestea și multe altele te așteaptă să conturezi povestea licorii tale din pahar și să te scufunzi în momente memorabile, de relaxare, fără griji, înconjurat de natură.

Pentru detalii, informații și rezervări:
DARIUS PRIPON – 0755 820 014
OVIDIU MOLDOVAN – 0740 986 056

Citește mai multe despre Crama Jelna și vinurile pe care le făurește:

Vinurile Cramei Jelna

  • Jelna – Amprenta Transilvaniei: În vinurile noastre veţi putea regăsi tipicitatea de Lechinţa-Jelna și anume: prospeţime, aciditate și rafinament.
  • Dealu’ Negru By Jelna: Gama Dealu’ Negru cuprinde și însumează toată priceperea și pasiunea noastră în făurirea vinurilor. Dealu’ Negru este regiunea colinară ce delimitează via noastră şi unde începe, poate, cel mai celebru fond de vânătoare din Transilvania.
  • Navicella: Navicella, vârful de lance a cramei – cultură și istorie, pe care le veți descoperi cu fiecare picătură vinificată de către oenologul Darius Pripon într-un cupaj de excepție.