Târg de produse locale „Specific de pe Plaiuri Someșene” la Gherla, pe 17 septembrie 2020

631

Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene organizează la Gherla, județul Cluj, în data de 17 septembrie 2020, târgul de produse locale „Specific de pe Plaiuri Someșene”. Evenimentul are ca scop promovarea producătorilor locali de alimente, a meșteșugarilor și a artiștilor din județul Cluj și cu precădere din zona Gherlei. Târgul se va desfășura pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 18 din Gherla, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Printre comercianți ce vor fi prezenți la târg se află: Takacs Rozalia – cu produse vestimentare croșetate, Molnar Anamaria – produse ceramice și hurut specific armenesc, Bartha Ecaterina – bijuterii artizanale și produse ceramice, Filep Erzsebet – țesături lucrate manual, Felszegi Melinda – produse din lavandă, Livia Racz – produse de ciocolaterie, Dana Katona – bijuterii din mărgele, Neacșu Simona – decorațiuni, Tintelecan Simion (Pasini) – mezeluri naturale din carne de vită și porc, Akos Nagy (Caseus) – brânzeturi maturate, Galgoczi Ioan – sculpturi în lemn, Costel Mugurel – dulciurile copilăriei, Vincze Peter – mezeluri din carne de bivol și mangalița, Miklosi Andras (La Năsal) – sucuri și siropuri de cătină.

În cadrul programului, participanții prezenți, se vor putea bucura de varietatea de produse prezentate de către producători și artizanii invitați, iar din oră în oră se va ține o tombolă având ca premiu produsele comercianților. De asemenea va exista un moment artistic puse în scenă de cântăreții și muzicanții locali, iar pentru cei mai energici dintre juniori vor fi organizate jocuri surpriză.

Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene va ține și o sesiune de informare a publicului prezent, cu privire la două dintre intervențiile din cadrul Strategiei de Dezvoltare Locală – Intervenția #19 Frigiderul comunitar și Intervenția #20 Biblioteca de lucruri.

Evenimentul este parte a proiectului „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul!” derulat de Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene, fiind cofinanțat de Uniunea Europeană.