Cluj Craft Beer Hunt: concurs cu premii pentru a descoperi și degusta berea artizanală românească și locațiile din Cluj care o servesc

1067
Tur Bere à la Cluj. Foto: Fred Dwe / Made Local

În perioada 14-27 septembrie 2020, platforma Beerologique organizează la Cluj-Napoca un concurs prin care invită consumatorii să descopere berea artizanală produsă în România și locațiile din Cluj unde o pot găsi. Concursul își dorește să sprijine astfel sectorul HoReCa din Cluj, vara care tocmai a trecut fiind una foarte dificilă atât pentru localuri cât și pentru berării.

Cluj Craft Beer Hunt se desfășoară pe durata a doua săptămâni și e practic un treasure hunt cu bere și premii. Pe durata a doua săptămâni, clujenii sunt invitați să bea 3 beri artizanale diferite în 3 locații diferite, și să se înscrie într-un concurs în urma căruia, după o tragere la sorți, pot câștiga marele premiu: un voucher în valoare de 400 de lei, care sa fie folosit într-una din locațiile partenere, la alegerea câștigătorului.

Din pasiune pentru bere, cei doi fondatori de la Beerologique, soț și soție, și-au făcut o misiune din promovarea berii artizanale produsă în Romania. În ultimii 4 ani au organizat festivaluri de bere artizanală, concursuri de homebrewing, evenimente de tip meet the brewer și sesiuni de degustare de bere artizanală. Pe lângă asta, au scris numeroase articole despre industrie, și au creat singura baza de date cu berăriile artizanale din România. 

Cum se va desfășura concursul

Între 14 și 27 septembrie, clujenii sunt invitați să cumpere 3 beri diferite din 3 locații diferite, din lista celor 12 locații participante (vezi lista mai jos). De fiecare dată, vor primi o carte de vizită de la angajații localului, cu un cod QR care îi va duce pe pagina concursului. Ei trebuie să scaneze codul, să facă o poza berii consumate, și să o posteze pe pagina de eveniment a concursului, cu un comentariu unde să spună ce bere au băut și în ce locație. Participanții pot achiziționa berea sub orice formă: sticlă, doză sau draft, important este să fie o bere artizanală românească.

Bere artizanală la draft. Foto: Sebastian Florian / Made Local

Tragerea la sorți va avea loc pe 28 septembrie, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 29 septembrie.

Premii oferite

– Premiul 1: un voucher de 400 de lei care poate fi folosit într-o locație dintre cele participante, la alegerea câștigătorului;

– Premiul 2: doua 6-pack-uri de bere artizanală (12 sticle);

– Premiu special: un voucher în valoare de 100 de lei, oferit persoanei care a făcut cele mai inedite poze, și care poate fi folosit în oricare locație dintre cele participante, la alegerea câștigătorului.

Locațiile participante sunt: Jaxx American Restaurant, Blend Bottleshop & Taproom, Beer Wall Cafe, Liquor Store Cluj din centru, Statia RomBeer din Florești), DoT (District of Toast), Visuin, Moonshine, Klausenburger, Planetarium, Casa Berarilor Artizani Cluj, Studio 26.

Lista berăriilor artizanale acceptate în concurs sunt atât berăriile artizanale de sine stătătoare, cât și gypsy brewerii.