Brunch cu dichis la Lavanda Lola, în Bonțida

872
Festivalul lavandei la Bonțida, iulie 2020. Foto: Sebastian Florian / Made Local

Suntem Culinarativ, o familie pasionată de tot ceea ce este autentic, local, proaspăt, sănătos, plin de istorisiri gustoase, delicioase, aromate și parfumate! Ne dorim să construim o comunitate faina în jurul hranei locale și a timpului de calitate petrecut împreună. Te invităm în data de 26 septembrie 2020, începând cu ora 11, la brunchul de toamnă din inima culturii de lavandă Lola din Bonțida, județul Cluj, unde încă mai pot fi admirate florile târzii. Ne vom petrece ziua în livada de pruni, savurând preparate delicioase, vom afla povești interesante despre lavandă, plimbându-ne și admirând frumusețea locului.

Aflându-ne într-o locație marcată de fragilitatea florilor mov, am ales un meniu fin, cu influențe din bucătăria italiană, realizat cu produse locale, proaspete și de sezon, procurate direct de la producătorii locali.

Meniul a fost creat de Chef – cofetar – gelatier Roxana Pârjol, care a urmat cursurile școlii de bucătari „Alma la Scuola Internazionale della Cucina Italiana” din Parma, fiind foarte pasionată de această bucătărie.

Program Brunch cu dichis la Lavanda Lola, 26 septembrie:

– Welcome Drink cu băuturi răcoritoare pe bază de sirop de lavandă din producție proprie;

– Delectare cu un meniu savuros pe bază de produse locale. Bufet rece: hummus, diverse bruschette cu pâine de casă, roșii, usturoi, ciuperci champignon și hribi, tartă cu somon afumat și sparanghel, tartă cu legume și quiche lorraine. Fel principal cald: Risotto cu prosecco & lavandă și Parmigiana de vinete (vinete, mozzarela, parmezan, sos de roșii). Desert: globuri de înghețată moleculară cu lavandă & afine, caramel sărat, sorbet de fructe de pădure;

– Plimbare în cultura de lavandă cu discuții interesante, posibilitate de a face poze creative și un bun moment de a ne cunoaște producătorul local;

Vă recomandăm și să aduceți jocuri interactive de iarbă verde și multă poftă de socializare. De asemenea, în cadrul evenimentului veți putea cumpăra produse pe bază de lavandă din producție proprie.

Înscrierile se pot face accesând link-ul: forms.gle/fG2B2RqmkiXbuzFc

Bazele Lavanda Lola, o afacere de familie cu o vechime de 10 ani, făcută de oameni cu multă pasiune pentru lavandă, au fost puse de Anca Șerpar, căreia i-a venit inspirația din vizitele la producători și cultivatori din Franța, Anglia și Noua Zeelandă. Tot de aici i-a venit și ideea unui festival al lavandei, pe care îl organizează anual.

Lavanda Lola oferă acum o varietate mare de produse de aroma terapie, culinare, floral, acasă, și produse de uz personal realizate din lavandă. De curând, Lavanda Lola a deschis un magazin în Sinaia, sub brand propriu și doar cu produsele din producția proprie, iar ca pas următor își doresc să intre cu distribuția produselor lor și în alte magazine din țară.