Sauvignon Blanc – Dealu’ Negru By Jelna
Gama Dealu’ Negru cuprinde și însumează toată priceperea și pasiunea noastră în făurirea vinurilor. Dealu’ Negru este regiunea colinară ce delimitează via noastră şi unde începe, poate, cel mai celebru fond de vânătoare din Transilvania.
De istoria lui se leagă momente însemnate, care şi-au pus amprenta asupra trecutului nostru, însufleţite de vinurile acestor coline.
Într-o frază, Dealu’ Negru este plecăciunea noastră în faţa naturaleţii, sălbăticiei, liniștii și frumuseţii unice a acestei zone colinare din piemontul Călimanilor.
Recolta
Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recolta, Sauvignon Blanc, parcela Dealul Ursului
Areal: DOC Lechinta-Jelna
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 3T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) în ultima decadă a lunii septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocați în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși lau joasa de aproximativ 0-2 grade C.
Fisa tehnica 2017 | Fisa tehnica 2018
Vinificație
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost presaţi uşor cu o presiune de până la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat şi pregătit pentru fermentare. Încocularea s-a efectuat în 2 faze, secvenţial, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatură de 12 grade C, apoi s-a încoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicând temperatura la 14-16 grade C. Această ultimă fază, adică faza a 2-a a fermentaţiei a durat undeva la 4-5 zile, până la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Editie limitata la 9810 sticle