Home Vin Navicella – 60% Fetească albă, 20% Sauvignon blanc, 20% Riesling de Rhin

Navicella – 60% Fetească albă, 20% Sauvignon blanc, 20% Riesling de Rhin

În jurul anului 1300 Giotto di Bondonne, marele pictor renascentist italian, realiza la comanda papei o impresionantă frescă numită Navicella.

Aceasta reprezintă în care Isus, mergând pe apă, ajunge la corabia în care se aflau ucenicii săi.

La reconstrucția bazilicii Sf. Petru din Roma din secolul al XVII-lea fresca este distrusă. Ea rămâne o vreme doar în inimile pioase ale pelerinilor care au văzut-o.

Apoi știm că s-au realizat câteva copii ale acesteia, iar singurele copii cunoscute în întreaga lume sunt la Strasbourg (Franța), Florența și Pistoia (Italia), și Navicella Transilvănica, care a fost pictată în 1520 în biserica din Jelna / Senndorf.

Știm din registrele bisericii că pictorul a fost plătit pentru munca sa în butoaie de vin Jelna.

Descriere

Navicella – cultură și istorie, pe care le veți descoperi cu fiecare picătură vinificată de către oenologul Darius Pripon într-un cupaj de excepție. Am împletit cu măiestrie în brandul nostru iconic, Navicella, 60% Fetească albă, 20% Sauvignon blanc, 20% Riesling de Rhin.

Recolta

Vita-de-vie: Feteasca alba anul 8, Sauvignon blanc anul 8, Riesling de Rhin anul 8
Areal: DOC Lechinţa-Jelna
Anul Recoltei: 2019
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral și Guyot cu cap înălţat
Producție la hectar: 4T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a doua decadă a lunii octombrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi in depozite frigorifice cu scopul de a fii aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Fisa tehnica 2019

Vinificație

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind usor, aceștia și-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 72 ore. S-a selectat mustul ravac, care a fost supus unei fermentații alcoolice secvențiale, timp de 26 de zile, intr-un tanc de inox captușit pe interior cu doage natur (fara prajire), de stejar Transilvănean.
Maturare: Vinul a fost maturat timp de 6 luni în barrique-uri de stejar transilvănean natur, fără prăjire, cu cel mai înalt indice de finețe. În tot acest timp s-a efectuat câte un battonage la fiecare 10 zile.
Editie limitata la 5313 sticle

Date tehnice

Volum Alcool: 13.9%
pH: 3.31
Aciditate: 7.7 g/L TA
Zahăr rezidual: 3.1 g/L

Organoleptice

  • Culoare: Galben verzui
  • Olfactiv: Vinul își etalează elegant cu deosebită rigoare, straturile aromatice: În prima cupolă revarsă arome de soc și ardei gras, în cea de-a doua cupolă apar aromele de tei, flori albe montane și piersică. În cea de-a treia cupolă găsim note de kerosen, placintă de mere și un melanj de condimente și minerale subtil reprezentate, precum cocos, rozmarin, sare și cremene
  • Gustativ: Avem o structură împlinită, puternică, transpusă vertical într-un extract ridicat, bazat pe aciditate. Batonnage-ul și baricarea timp de 6 luni i-a stabilit o fundație pe care aromele s-au așezat în straturi și s-au stabilizat foarte bine la nivel molecular. Ca și atare olfactivul și gustativul se pierde unul în altul. Olfactivul ne sugerează gustul, iar gustul împlinește percepția aromatică, printr-un incipient efect sinestezic.

Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius
Tezaurizare: 2029+