Home Vin Cabernet Sauvignon Reserva – Dealu’ Negru By Jelna

Cabernet Sauvignon Reserva – Dealu’ Negru By Jelna

Gama Dealu’ Negru cuprinde și însumează toată priceperea și pasiunea noastră în făurirea vinurilor. Dealu’ Negru este regiunea colinară ce delimitează via noastră şi unde începe, poate, cel mai celebru fond de vânătoare din Transilvania.

De istoria lui se leagă momente însemnate, care şi-au pus amprenta asupra trecutului nostru, însufleţite de vinurile acestor coline.

Într-o frază, Dealu’ Negru este plecăciunea noastră în faţa naturaleţii, sălbăticiei, liniștii și frumuseţii unice a acestei zone colinare din piemontul Călimanilor.

Recolta

Vita-de-vie: Cabernet Sauvignon, anul 9, recolta a 9-a, Lechina
Areal: DOC Lechinţa-Jelna
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 5T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in prima decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Fisa tehnica 2017 | Fisa tehnica 2018

Vinificație

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se 1 delestage dimineaţa şi un remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presă, pentru acest Cabernet folosindu-se doar ravacul.
Maturare: În barrique de 225 L nou, din stejar Transilvănean timp de 8 luni.
Editie limitata la 6566 sticle