Pinot Noir Wild Yeast – Dealu’ Negru By Jelna
Gama Dealu’ Negru cuprinde și însumează toată priceperea și pasiunea noastră în făurirea vinurilor. Dealu’ Negru este regiunea colinară ce delimitează via noastră şi unde începe, poate, cel mai celebru fond de vânătoare din Transilvania.
De istoria lui se leagă momente însemnate, care şi-au pus amprenta asupra trecutului nostru, însufleţite de vinurile acestor coline.
Într-o frază, Dealu’ Negru este plecăciunea noastră în faţa naturaleţii, sălbăticiei, liniștii și frumuseţii unice a acestei zone colinare din piemontul Călimanilor.
Recolta
Vita-de-vie: anul 5, a doua recoltă de Pinot Noir, parcela Depresiunea Ursului
Areal: DOC Lechinţa-Jelna
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 5T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) in a 2-a decada a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.
Fisa tehnica 2017 | Fisa tehnica 2018
Vinificație
Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, 70% din struguri au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre 2 recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lăsăţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 14 zile la temperatura de 16-28 grade celsius, operându-se 2 Piceage-uri dimineaţa şi unul seara, zilnic. Fermentaţia, drojdia fiind cea spontană/sălbatică.
Maturare:80% in tanc de inox, pe drojdii fine timp de 6 luni recolta 2018/ 20%, 18 luni in barrique nou transilvanean recolta 2017
Editie limitata la 2130 sticle