Home Vin Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest – Dealu’ Negru By Jelna

Muscat Ottonel / Sauvignon Blanc Late Harvest – Dealu’ Negru By Jelna

Gama Dealu’ Negru cuprinde și însumează toată priceperea și pasiunea noastră în făurirea vinurilor. Dealu’ Negru este regiunea colinară ce delimitează via noastră şi unde începe, poate, cel mai celebru fond de vânătoare din Transilvania.

De istoria lui se leagă momente însemnate, care şi-au pus amprenta asupra trecutului nostru, însufleţite de vinurile acestor coline.

Într-o frază, Dealu’ Negru este plecăciunea noastră în faţa naturaleţii, sălbăticiei, liniștii și frumuseţii unice a acestei zone colinare din piemontul Călimanilor.

Recolta

Vita-de-vie: anul 7, a 4-a recolta, Sauvignon Blanc, parcela Dealul Ursului/anul 7, a 4-a recolta Muscat Ottonel
Areal: DOC Lechinta-Jelna
Sistem de conducere: Cordon bi-lateral
Producție la hectar: 4T/Ha
Recoltă: Strugurii au fost culeși manual și adunați în lădițe de capacitate mica (10kg) în prima decadă a lunii noiembrie, pentru ca mai apoi sa fie stocați in depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasa de aproximativ 0-2 grade C.

Fisa tehnica 2018

Vinificație

Vinificație: Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost selectaţi cu ajutorul unei mese vibrante şi apoi desciorchinaţi cu blândeţe. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost presaţi uşor cu o presiune de pana la 0.3 bari. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburbat şi pregătit pentru fermentare. Încocularea s-a efectuat în 2 faze, secvenţial, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatură de 12 grade C, apoi s-a încoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicând temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultimă fază, adică faza a 2-a a fermentaţiei a durat undeva la 4-5 zile, până la atingerea unui zahăr rezidual de 72g/l. Momentan când mustul în fermentaţie, a fost tratat printr-un puternic şoc termic, reducând temperatura de la 14 grade C, la 2 grade C, pentru a stopa activitatea drojdiilor.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Editie limitata la 2400 sticle de 375ml